Amb una ullada veuràs totes les factures i comandes del dia 
Facturar a clients amb invOOice.com és molt senzill, podràs importar clients des de pràcticament qualsevol altra aplicació de facturació que utilitzis.

Si no precises importar dades de clients també podràs anar introduint client a client conforme vagin realitzant comandes. La nostra aplicació de gestió comercial fa que entrar les dades de clients mai fos tan fàcil i ràpid.

Crear clients en el programa de facturació

Com és lògic crear els clients és el primer pas per poder generar factures i altres documents tals com albarans, pressupostos, i factures proformas. Amb invOOice.com introduir els clients en directe és un procés molt ràpid, apte quan els tens davant en un establiment o bé quan els tens al telèfon.

Si al client se li ha facturat prèviament podràs accedir a la seva fitxa de client directament a través del cercador de clients de l'aplicació de gestió, buscant pel nom del client, per el codi de client , el CIF o NIF del client, fins i tot per qualsevol comentari que tinguis introduït a la fitxa del client.


La introducció de clients en el programa de gestió comercial

Introduir els clients manualment és un procés fàcil gràcies als sistemes d'ajuda que invOOice.com incorpora, fixa't en la fitxa de client que et detallem a continuació.

La casella amb nom Control marcada amb una osca o Visé ens informa que el sistema d'ajuda a l'entrada de dades està activat i per tant el programa ens ajudarà a completar les dades del client, per desactivar-ho n'hi haurà prou amb prémer una vegada sobre la marca Control.

Segur que et preguntes per que serveix exactament aquest sistema d'ajuda, t'expliquem alguna de les ajudes a per exemple:

  • En el camp de nom legal del client, que és el nom que apareixerà a la factura, invOOice.com convertirà les cadenes finals de l'estil sa sa. sl a "S.A." "S.L." d'aquesta manera pots introduir "Sabates Chic sa" i el sistema canviarà a "Sabates Chic S.A." de forma automàtica, guanyant un segon o més de temps i homegeneizant les sigles que s'utilitzen per definir als clients.

  • En el camp legal en escriure la paraula ídem o simplement cometes cometes "" es copiarà el contingut del camp anterior, el de Nom Legal en el camp de Nom comercial amb el que guanyaràs altres tres o quatre segons.

  • Incorpora un sistema per a la comprovació del camp de DNI o CIF d'empresa, gràcies a ell coneixerem al moment si un DNI o CIF és vàlid mitjançant un complex càlcul intern. Aquesta comprovació minimitza els errors en la facturació i serveix com a comprovació de veracitat de les dades que ens proporciona el client.

  • Avís de fitxes amb DNI o CIF duplicat, si el CIF o DNI que s'està introduint ja existeix a la base de dades invOOice.com ens avisarà amb una alerta per evitar la duplicació de fitxes i posteriors problemes com ara declaracions anuals de facturació superiors a 3000 euros, inclòs pot produïr problemes en el mateix càlcul automàtic de tarifa aplicada ja que al comptar amb dos clients amb el mateix CIF en lloc d'un client el sistema no aplicarà la tarificació automàtica de forma òptima.

La direcció del client també es beneficia dels sistemes d'ajuda, doncs, per exemple, el sistema reconeix codis postals espanyols de manera que si introduces 08001 invOOice.com omplirà automàticament els camps de població i província amb "Barcelona". Més temps guanyat en la introducció de dades.

Com has pogut comprovar els sistemes d'ajuda a l'entrada de dades milloren enormement la velocitat d'entrada de clients, comproven la validesa de les dades i limiten els duplicats i posteriors errors.

Facturar a clients

Per crear una factura a un client només necessitaràs prémer sobre la pestanya Documents

En aquesta finestra el sistema et mostrarà tots els documents, incloses les factures que s'han realitzat a aquest client.

Segur que et preguntaras: què és un document? doncs bé un document és qualsevol factura, comanda, albarà, pressupost o proforma.

En iniciar la creació d'una factura el sistema de gestió comercial sempre crea un document, el qual encara no afecta estocs, és un paper sense valor, com una anotació. Un cop creat el document tan sols haurem de seleccionar Factura al desplegable de documents que existeix en l'aplicació per a que aquest es converteixi en una factura.

Facturar és un procés molt senzill, si vols et mostrem a continuació un vídeo en què vam crear un client per posteriorment prendre nota d'una comanda, generar la corresponent factura i remetre-li per e-mail: